Kennemer Partyverhuur Haarlem | Alles en meer voor een feestelijk buffet

Een geweldig feest organiseren vraagt om feestelijke hapjes en drankjes

Het is lente, de zon laat zich weer zien en voor Haarlem en omstreken betekent dit de start van het feestseizoen. Voor een goed feest is een van de eerste dingen die je moet tackelen is het eten en drinken. Want bij het organiseren van een geslaagd feest, waar mensen nog lang over napraten, kan je er niet omheen - of het nu gaat om een verjaardagsfeest, huwelijksfeest, jubileumfeest of bedrijfsfeest; goed eten en drinken zorgt voor tevreden gasten. En dat willen we natuurlijk allemaal. Onze tip: een eyecatching buffet met met prachtig gepresenteerde hapjes, drankjes en mooie decoratie zodat het je gasten er wel naar toe moeten zo lekker ziet het er uit.

Een geslaagd buffet kan veel werk zijn vooraf en tijdens het feest, en vooral dat laatste daar heb je als gastheer of gastvrouw niet altijd evenveel zin in. Gelukkig zijn er manieren om een schitterend buffet te creëren zonder dat je de gehele duur van het feest in de keuken hoeft te staan of chef buffet bent.

Professionele cateraar of toch zelf doen?

Wil je helemaal ontlast worden, en gewoon onbezorgd kunnen mingelen en socializen met je gasten dan kan je natuurlijk een cateraar inschakelen. Een professionele cateraar kan een prachtig buffet voor je samenstellen en neerzetten zodat je zelf kunt genieten van het feest en je gasten.

Hou je wel van een uitdaging of lijkt het je gewoon ontzettend leuk om het spectaculaire buffet helemaal zelf te realiseren zonder de hele avond in de weer te zijn met gasten voorzien van eten en drinken, dan is een goede voorbereiding essentieel. Begin ruim van tevoren met het plannen van het menu en het maken van een boodschappenlijstje. Kies voor gerechten die van tevoren kunnen worden klaargemaakt en die gemakkelijk te serveren zijn. Denk bijvoorbeeld aan koude hapjes, salades (in een glaasje) en dessert. Zo hoef je tijdens het feest alleen nog maar de laatste hand te leggen aan de gerechten en kun je ze snel en gemakkelijk neerzetten om daarna flink met de rest mee te feesten.

Voor welke hapjes en drankjes ga je?

Bij het kiezen van de hapjes en drankjes is het ook belangrijk om te overwegen welke soorten hapjes en drankjes het beste bij het evenement passen. Als het feest bijvoorbeeld overdag in de volle zon plaatsvindt, is het misschien beter om lichtere gerechten en drankjes met veel ijs te serveren om uitdroging te voorkomen. Aan de andere kant, als het 's avonds in de koele buitenlucht plaatsvindt, kan het serveren van warme gerechten en drankjes een goede manier zijn om de gasten warm te houden.

Zorg bij het opmaken van het buffet voor een goede indeling en aankleding. Kies voor mooie schalen en borden, speel met hoogtes, kleuren en materialen en zorg voor een overzichtelijke indeling van de gerechten. Maak het af met bordjes te plaatsen bij elk gerecht met daarop de naam en eventuele allergenen, zodat gasten weten wat ze op hun bord leggen en jij het als gastvrouw helemaal los kan laten.

Drankjes als focal point

Vergeet ook niet alle drankjes gewoon op tafel te zetten, zodat je gasten zichzelf kunnen bedienen. Groepeer de verschillende glazen, waterglazen, wijnglazen, bierglazen, cocktailglazen - alles krijgt zijn eigen plek. En speel met de positionering van de verschillende soorten drank; hou het bier en wijn koud in een met ijs gevulde karakteristieke zinken flessenkoeler of champagnekoeler. Maak van water een eyecather door het met partjes citroen en ijsblokjes, wat hoger dan de rest, aan te bieden in een drankdispenser op voet waar je gasten het zelf uit kunnen tappen, zet karaffen met jus en een paar fleskoelers met bruiswater verspreid over de tafel neer om je gasten te verleiden tussen de drankjes door ook hier wat van te pakken. Voor de frisliefhebbers zet je een dranken koelkast op tafel waarin een selectie flesjes of blikjes frisdrank op een mooie eyecatching manier op temperatuur gehouden worden.

Zet je troepen in

En moet er tijdens het feest toch nog iets gedaan worden? Durf hulp in te schakelen, vraag bijvoorbeeld vrienden of familieleden om te helpen met het serveren of aanvullen van de drankjes en gerechten of het netjes houden van de buffettafel. Zo kun je zelf meer tijd doorbrengen met je gasten en hoef je je geen zorgen te maken over de hapjes en drankjes.

Conclusie

Kortom, een prachtig buffet hoeft geen stressvolle taak te zijn. Kies voor gerechten die van tevoren kunnen worden klaargemaakt en zorg voor een goede opstelling en aankleding. En vergeet niet om hulp in te schakelen, zodat je zelf ook kunt genieten van het feest en het prachtige buffet. Met deze tips hopen we dat je volgende feest een knaller gaat worden, en heb je niet alles in huis? Daar kunnen wij van Kennemer Partyverhuur je prima mee helpen! 

Verlichting huren voor disco, partytent huren tuinfeest, servies verhuur, champagneglazen huren Amsterdam, tafels en stoelen huren Amsterdam, high tea of biertap huren, voor alles hebben wij bij Kennemer Partyverhuur Haarlem het juiste spul in huis!